Saturday, 7 January 2012

bfday girl -19 y/o .

happy bfday sofia  yg ke-19

pia , sori  la  aq  xdpt  bg  pape  present  utk  ko  except  kad   ni   je


yang  dalamnya  ada  bertulis  seperti  ini 


hehehhe . aq  pon  xpaham  sgt  mksud  kad  ni  ckp  . tp  aq  still beli  sbb creative  glew  la  sape  yg  reka  kad  ni . siap   berus  2  blh  gerak2  lg  gosok  badan  'binatang' tuuhh .  harap2  ko suke la . klu  ko  xsuke  pon  xpe , janji ko tgok  kad  ni  ko  masih  boleh  ingt  kat aq ! uhuhuhu .


okay pia, sempena  bfday  ko ni . aq  nk wish  special  pnye  ayat  tukk ko . hahha . jiwang la plak . 
aq   hanya  nk  ckp  :
* SELAMAT  MENITI  USIA  YG  SEMAKIN  TUA  DARI  AQ
*SELAMAT  MAJU  JAYA  DLM  KARIER  SEBAGAI  SEORG  ATLET  MEMANAH (MAJULAH  SUKAN  UTK  NEGARA)
*SELAMAT  MENJADI  INSAN  YANG  BOLEH  BERJASA  UTK  KELUARGA , MASYARAKAT , BANGSA , KAUM , AGAMA , PALING  PENTING UTK DIRI  SENDIRI .
*SELAMAT  MEM'BUSY'KAN  DIRI  ANDA  DENGAN  TRAINING  TAPI  STUDY  TETAP  STUDY  YE :D
*SELAMAT ... SELAMAT... SELAMAT...SELAMAT  LA  PAPE  UTK  KO . (da  ketandusan  idea  nk  ckp ni , ngee~)


#harap  segala  impian  ko  tercapai . AMIN . <3  .  nnt  klu  da  berjaya  jgn  lupe  n sombong2  dgn aq , klu  ko sombong mmg  aq 'publish'  gosip  psal  ko kat dunia . hehhehe >.<


FROM : LYNN (^_^)


Friday, 6 January 2012

last day


malam ni , 06/01/2012,09.00p.m - aq  akn  kembali  ke  terengganu  sebab  cuti  mid-term  seminggu da habis . uhuhuhu . name je nk balik tp 1 ap pon aq xkemas lg . buku ? masih bersepah atas meja belajar . assignment ? hampir2 siap . revision ? hanya 20% je aq da catch up . stok makanan ? family aq da byk belikn . baju2 ? ntah kemana pon aq xtaw . naek je cuti ni CONFIRM byk kerja . smkin bertmbh komitmen aq dlm macam2 bidang . nak buat mcm mne , da ini jalan yg  aq  pilih  sbb  aq  nak  'membusykan'  diri  aq biar  aq  dpt  lupekn  yg  namenye  CINTA . insyaAllah  , aq harap2  walau  SEPENAT  n  STRESS  mne pon  aq masih dapat  kawal diri  aq .  perancangan  yg pd awalnya  kami  brcadang  utk  stay  diUNISZA  selama  seminggu  hanya tinggal  perancangan . last minit , aq kne balik , syam pon sme . shu n ziqah juga  terpksa  buat  keputusan yg same sbb kat sne xde org laen  slain  bdak  dgree . (*shu , ziqah -maafkan  aq ) xpe , insyaAllah  cuti  chinese  new year ni kte plan la  g pusing2 ganu taw (^_^) . mmg  ternyata  benar  sangkaan  aq . bile aq balik , aq akn nmpk  suatu  kebenaran . kebenaran  yg mmbuatkan  aq sedar  sape  sbnrnye yg sgt pntg  dlm  kehidupan  aq .   kebenaran  yg  mengungkapkan  segala  yg  trsurat  mahupun  tersirat  . *Allah , terima  kasih kerana  KAU  masih  menyayangi  aq .  hari  terakhir  ni juga  aq dapat  bgn awal  utk  solat  subuh  then  aq dpt  siapkn  my  nieces & nephew  aq utk  ke skola . kebetulan  mak dorg(akak sulung aq) kene  g  PORT  DICKSON  selama  3hari so  dorg  stay  sini  utk  memudahkn  dorg  ke skola . bile  aq tgok  dorg  pakai  bju  skola , betapa  rindunya  aq  pd  zaman  skola . uhhuuhu . tp  kesdihan  n kerinduan  aq  ni  xmampu  utk  putarkan  wktu  . papepon  last aq pakai  bju skola , aq dapat  buat  yg trbaek slma  12tahun  aq bergelar 'pelajar sekolah' . sudah  tiba  waktunya  utk  aq  prepare  brg2  nk kembali  ke  UNISZA  mengahabiskn  'misi' aq utk sem 2 ni . semoga  semuanya  berjalan  lancar  .

  • CUTI - lg 2 bulan stgh .
  • JAY BEE - selamat tinggal . tggu aq  bulan  4 nnt ye .
  • UNISZA - sambut  kepulanganku  esok  pg di MBKT . akan kutempuhi  segalanya  dgn tabah  &sabar . 
  • kawan2 - selamat  menghabiskan  sisa2  waktu  cuti  korg . n jgn lupe  8/01/2012  class  akn  bermula  sprti  biasa . 

Thursday, 5 January 2012

orang sabar disayang ALLAH .

walau  seberat  mana  pun  ujian  mahupun  dugaan  yang  Allah  uji  utk  aq  skrg  ni , aq  terima  dgn  REDHA n  lapang  dada . kerana  aq  tahu  ini  semua  QADA' & QADAR  yg  Allah  dah  tetapkn  utk  aq  sejak  azali lg . aq  PASRAH , aq  xmampu  utk luahkn  pd  sesiapa  sbb  aq  xnak  bile  aq  cerita  pd  org  nnt  ad  nada RUNGUTAN & tidak  bersyukur  sewaktu  aq  ingin  brkongsi  masalah  aq  pd  org .  ALLAH  ADALAH SEBAIK-BAIK  TEMPAT  UTK  MENGADU . DIA  yg  mencipta  aq , DIA  tahu  baik  buruk  aq , DIA juga  tahu  ap  yg  terbaik  utk  aq . sedangkini  aq  hanya  mampu  merancang  segalanya  tetapi  biarlah  cerita selanjutnya  ALLAH  yg  tentukan . Semoga  ujian  ini  mampu  membuatkan  aq  semakin  tabah , sabar , tenang , matang  dan lebih  mengenali  erti  kehidupan & kesyukuran  yang sebenar . insyaAllah .

Sunday, 1 January 2012

WELCOME 2012 , GOODBYE 2011 .

Assalamualaikum 2012 . 2011 , maafkan ku kerana kau terpaksa ku tinggalkan . tp ianya tidak bermakna akan ku lupakan dikau , 2011 . byk pahit manis yg ku lalui ketika 2011 yg mematangkan ku lg aiisshh jap2 asal skema sgt aq ni . heheh . (back 2 normal ) tiinggg , bertukar --> hehhehe

2011 - byk bnda yg aq lalui , susah , senang , duka n suka . tp ianya aq terima dgn lapang dada sebagai tanda ujian dan dugaan ALLAH S.W.T. untuk HAMBANYA . setiap org ad pengalaman masing2 . kan ? aq pon begitu . harap2 pengalaman boleh mnjadi guru utk kita bljr erti kehidupan yg sebenar .  n yg plg penting bila kita da taw kita buat salah , belajar dr kesilapan dan berjanjilah xkan mengulangi kesilapan tersebut walaupon kita x boleh menafikan bahawa MANUSIA TIDAK PERNAH TERLEPAS DR MEMBUAT KESALAHAN & KESILAPAN . ya , mmg manusia xsempurna tp kita mampu sempurnakan ap yg kita buat . sbb kita buat perkara tuuhhh , bkn perkara 2 buat kite . (faham ?) hhehe .
conclusion : pengalaman adalah guru terbaik utk kita  .  buang yg keruh ambil yang jernih . tutup buku lama buka buku baru . tutup akaun fb update blog baru . hehhehe :D
#papepon 2011 ko mmberikn pengalam baru utk aq #

2012 - ap yg akn terjadi pd 2012 ? azam ? iltizam ? impian ? cita-cita ? atau angan2 ? mmg aq da rancang dr awal segala rancangan aq utk 2012 . tp aq xtaw adakah innya benar2 akn terjadi seperti yg aq bayangkan . atau aq terpaksa lepasi onak duri lagi sekali utk dapatkan ap yg aq idam2 kan . hmm . xde sorg pon manusia di dunia ni tahu ap yg akn terjadi esok , luse , sbb itu semua kerja ALLAH S.W.T . kita hanya mampu merancang tp selanjutnya Allah yg tentukan . ap yg penting setiap ap yg akn berlaku kat kita lepas ni mmg da drncang oleh Allah sejak azali lg & mst ad hikmah pnye la setiap ujian yg Allah tentukan utk kita . hanya kita je kne pndai SABAR , TABAH , ISTIQAMAH , MUHASABAH , & BERDOA semoga semuanya akn ad KEINDAHAN & KEJAYAAN di akhir ujian kita itu nnt . INSYAALLAH .
conclusion : hidup kena berani terima risiko utk cuba sesuatu yg baru klu x , kita xkan taw ap yg akan kita tempuhi esok hari .
#selamat datang 2012  . have a nice attitude with me taw :D #