Saturday, 17 December 2011

war !


    • maaf  ! cerita  tentang  aq  berperang  tidak  boleh  dipublishkan  kembali . so  pada  yang  da terbaca  tuhh  anggap je la  macam  ice breaking !. hehehheh .
    • jangan risau sebab ctew psal ni x best sgt pon . nnt aq akan bwat mcm2 lg ctew . so tunggu kemunculan ku ! ngee ~

study

haaaa , lihat la muke2 yang semangat study . hehehhe . hanya ini je kerja aq skrg . so xboleh nak komen pape . muke aq tuuhh sbnrnye tgh kusyuk nak jwb soalan ENGLISH tp aq xtaw la time ni dpt x jawab . uuhuhuhuh . fuuhhh , buku aq xcam banyak plak . heheheh . (bwat rujukan di waktu susah nnt ) actually aq rndu teramat sgt waktu aq tgh rajin study so aq upload la gmbr ni . sbb kat fb aq da xboleh nak upload gmbr . aq pon xtaw knp . kesian kat aq ni . (mcm orang buta IT ) hehehehhe . myb sbb fb aq ad jangkitan kuman kot 2 sbb dye kne kuarantine . hahahah. sengal ! rindu22222 . tp nak bwat cam ne kan . zaman skola da lpas skrg zaman u yg aq lalui . tp alhamdulillah slps aq bljar byk bnda dr sem 1 , aq boleh control skit demi skit kehidupan aq utk sem 2 ni . n insyaAllah semakin hari semakin +ve la . AMIN !  :D

Thursday, 15 December 2011

manifesto !!

ohh GOD !! tired la . da pkol bape ni assignment xsiap2 lg . esok nak kne submit . actually dr ari tuuh da blh siap kn tp disebabkan aq nak sgt tukar topic dr BENEFITS OF GARLIC kpd POLYSTRENE sbb aq tgok tajuk ni INTERESTING ! tp xtaw la pd korg ye ke x ? n lg 1 byk information yg blh aq kongsikan dgn dorg n i'll sure that majority people not to know about it yet.
untuk 3 minngu kebelakangan ni mmg aq rasa aq sgt2 la bz . waktu aq terkejar2 . dlm masa yg sama aq pula tgh mmcuba utk duk steady atas alasan nk study . mmg byk la aq kne bwat . klu aq tunjukkn jadual aq hmmm PM kite pon kalah busy mcm aq taw !! hahahhahaha :D
da alang2 aq update blog ni aq tros tulis la ap pengalaman baru yg aq dapat ari ni ( 14/12/2011)
MANIFESTO !! BERKEMPEN !!
ap jadahnye ni ? opppsss sorii klu bahasa ad terkasar skit ! hee ~ da smlm sibuk ari ni lg nk kne 'promote' dri "heeey u'alls , undilah saya ! " ??? mcm kelakar je klu ingt balik . da mcm nk g masuk pusingan seterusnye dlm rancangan realiti plak ! huahuahauha . . . . . (rancangan ap pon aq xtaw ) .
ad 14 org saingan aq n nak kne lepaskn utk yg seterusnya seramai 110rg pas 2 senior akn interview ktorg 2 pon aq dgr2 ad yg dorg nak tapis2 lg . tapis pkai ap pon aq xtaw ! heheehe . mcm nak g belajar masak la plak . haaa , ckp psal masak tringt kat (jap ekh aq nk p mention nme dye ) ............ CUPI PIKA !! dye la org yg plg lame promote dri kat dlm class td . aq sure dgn gaya n tgn n mulut dye tuuh mmg ptot la dye kne BAHAN dgn dak2 ni . hahahha . klakar la aq tgk dye . mcm ahli politik taw !! shhuuhh.. diam2 je nnt klu dye taw aq dok ctew psal dye kat sni mammpuuiihh aq ! (sori ye pika ) :DD hmmmpphh . yg lg big problem skrg ni adlh kesefahaman antara dak2 HR . aq pon xtaw la nak ckp cam neeeeeeeerrrrrrrrrrr !!! feniinn2 .
okay la . klu dok pikiak(fikir) byk n lame2 mmg boleh beuban n tua sblm waktunye aq ni . last but not least , muhasabah kn la dri2 anda sekalian . buang yg keruh ambil yg jernih . yg buruk dtgnya dr sy , yg baik dtgnya dr Allah ! semoga segala amalan harian kita diterima olehNYA . AMIN N INSYA'ALLAH ....

Tuesday, 13 December 2011

hello !

Assalamualaikum everybody . hmmm . hmmmm . agak2 blur la plak nak tulis ap skrg ni . selepas membaca dan mengikuti arahan daripada buku karya MOHD SHAMSURIYADI terbitan PTS aku beranikan juga diri ini untuk membuat blog sebelum tahun 2012 datang menghampiri kita . aq ad matlamat kenapa aq nak sangat bwat n ada blog sendri tp sayang kerana tiada ilmu tentang IT n masalah untuk meningat password la yang mmbataskan aq nak show off my talent (aq sndri pon xtaw lg sama ada aq ad x bakat dlm bidang penulisan ni ) . actually before ni da byk kali aq bwat blog tp haram jadah  1 pon xtaw ap jadi . yg ni ?? mnx2 la jadi . amin . aq berhenti tulis smpai sni dlu la sbb aq nak edit2 mne yg patot kat blog baru aq ni . harap2 di sini la aq akan dapat sedikit sebanyak ap yg perlu aq tahu n bwat untuk masa depan aq . InsyaAllah ! ...